Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op het terrein van uw eigen huis. De mantelzorgwoning is bedoeld voor degene die u verzorgt. Maar u kunt ook zelf in de mantelzorgwoning gaan wonen en de persoon waaraan u hulp biedt woont dan in het bijbehorende huis. Een mantelzorgwoning maakt het mogelijk dat bijvoorbeeld uw ouders langer zelfstandig kunnen

comfortabele mantelzorgwoning

 

Waarom kiezen voor een mantelzorgwoning?

In ons huidige zorgstelsel wordt steeds meer bezuinigd op de hulpverlening en ondersteuning van diegenen die niet zonder deze hulp kunnen. Hierdoor wordt er steeds meer aanspraak gemaakt op hulp van familie en vrienden.

Om elke dag meerdere malen heen en weer te rijden tussen uw eigen woning en de woning van de hulpbehoevende is vaak tijdrovend of gewoon niet te doen. In dat geval biedt een mantelzorgwoning een mooi alternatief.

Een ideaal huis is een rustplek, een plaats waar je graag verblijft en naar terugkeert. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een mantelzorgwoning. Belangrijk hierin is een goed binnenklimaat en een hoog wooncomfort.

Niet veel mensen weten dat de gekozen bouwmethode en constructiewijze van een woning hierbij een belangrijke rol spelen.

Behagelijkheid, indeelbaarheid, flexibiliteit en lage energiebehoefte bepalen samen het comfort, dus het woongenot van een normale woning en daarmee ook een belangrijk deel van de waarde.

Bewoners van een houtskeletbouwwoning weten inmiddels dat wooncomfort van binnen komt.