Blokhut met overkapping

Maatwerk is geen optie maar standaard
Geen wens is te gek
10 jaar garantie houtrot
1200 m2 showroom inspiratie

Blokhut met overkapping op maat

Op zoek naar een blokhut met overkapping? Daarmee krijgt de gehele uitstraling van uw tuin een boost. De overkapping is heerlijk om te relaxen in verschillende jaargetijden. Bij het kiezen van een blokhut met overkapping op maat, heeft u veel verschillende mogelijkheden die we u graag laten zien. Kom langs in de showroom om alle mogelijkheden te ontdekken.

Bouwteams vandaag onderweg

Gelukkige tuinhuisbezitters

Jarig bestaan

Jaar kwaliteitsgarantie

Schaffer Tuinhuizen is o.a. bekend van:

Logo eigen huis & tuin

logo big brother

Grote blokhut met overkapping of kleine blokhut met overkapping

Als eerste is het belangrijk om de grootte van de blokhut en van de overkapping te bepalen. Bij ons worden alle blokhutten op maat gemaakt daarom rekenen we geen meerprijs voor afwijkende maten. Om de grootte te bepalen kijkt u als eerste naar het beschikbare oppervlak in uw tuin. Denk goed na wat u allemaal kwijt wilt in de blokhut. Voor het opbergen van tuinartikelen en tuinmeubels is een blokhut van 3×2 meter voldoende. Hoe meer u kwijt wilt hoe groter de blokhut.

Daarnaast wilt u een overkapping bouwen. Bedenk wat u onder de overkapping wilt plaatsen en bereken op basis daarvan de grootte. Een overkapping komt al snel op 3 x 4 meter als u er een tuinset of loungeset onder wil plaatsen. In totaal heeft u voor een gemiddelde blokhut met zijluifel / overkapping ongeveer 3 x 6 meter nodig. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een kleine- of grote blokhut met overkapping.

Tuinhuis met lessenaarsdak en overkapping - houtduif
Douglas blokhut met zwart rabat

Houten blokhut met overkapping Douglas of Vurenhout

Vraagt u zich af welke houtsoort het meest geschikt is?

U kunt kiezen tussen twee houtsoorten namelijk geïmpregneerd Noord-Europees vurenhout of Douglas hout. Een blokhut met overkapping van geïmpregneerd vurenhout is voordeliger, heeft een lange levensduur en verweert minder snel. Veel mensen denken dat vurenhout een minder lange levensduur heeft maar dat is niet het geval. Geïmpregneerd vuren is net zo duurzaam als Douglas hout.

Waarom zou je dan kiezen voor een blokhut met overkapping van Douglas hout? Een blokhut met overkapping van Douglas hout heeft een andere uitstraling. Het hout heeft minder knoesten en is wat donkerder / geler dan vurenhout. Dit geeft een blokhut van douglas een robuuste uitstraling. U kunt de blokhut met overkapping Douglas ook laten uitvoeren met een zwart zweeds rabat. Dit geeft een heel eigen chique uitstraling.

Zij lieten een blokhut met overkapping plaatsen door Schaffer Tuinhuizen:

Leo Ritskes
Leo Ritskes
2021-06-05
Heel kundig personeel veel uitleg gehad en een mooi tuinhuis uitgezocht
Guus Annaert
Guus Annaert
2020-09-18
Prima zaak, altijd goed geholpen.
Marleen Hout
Marleen Hout
2020-09-01
Mooie showroom en duidelijke uitleg!

Het dak van uw blokhut met overkapping

De keuze voor een soort dak heeft als eerste te maken met uitstraling. Simpel gezegd; wat u mooi vindt. Daarnaast hebben de daken bepaalde eigenschappen die van belang zijn. Denk aan regenafvoer, hoe ver het dak uitsteekt, de soort dakbedekking en uiteraard de prijs.

Blokhut met een plat dak

Een plat dak is de meest gekozen optie. Qua prijs is dit ook het meest interessant. Het dak is plat en er kan water op blijven staan. U kunt ervoor kiezen om het dak op een afschot te laten maken. Hierbij wordt een extra laag in het platte dak gemaakt waardoor hij iets schuin afloopt. Met het oog is dit niet te zien maar  het water loopt wel weg. 

Blokhut met overkapping
blokhut met een schuin dak

Blokhutten met een schuin dak

Schuine daken zijn er in verschillende typen. Een lessenaarsdak is een plat dak wat schuin naar achteren loopt.

Als dakbedekking wordt meestal gekozen voor bitumen.

Hierdoor loopt het hemelwater er via de achterkant vanaf. Een zadeldak is een traditioneel puntdak. Het dak kan worden bedekt met bitumen of (kunststof) dakpannen.

De vierde optie is een piramidedak. Dit dak heeft driehoekige dakplaten die bovenop samenkomen in een punt. 

Moet een blokhut met overkapping worden geïmpregneerd of geverfd?

Blokhutten worden bij ons standaard geleverd in geïmpregneerd vurenhout of onbehandeld Douglas hout. Behandelen is voor de levensduur van beide soorten niet noodzakelijk. Wij raden aan na een tijdje te behandelen, zodat het langer mooi blijft. Een behandeling met een olie, beits of verf beschermt uw hout tegen vocht, vuil, schimmels en UV-licht. 

Welke ondergrond is geschikt voor een blokhut met overkapping?

Het plaatsen van een houten blokhut met overkapping is het beste op een vlakke ondergrond. Bijvoorbeeld tegels of beton. Als er nog geen stevige en vlakke ondergrond aanwezig is zal deze alsnog gerealiseerd moeten worden. Hiermee voorkom je dat de blokhut gaat verzakken. Wilt u advies over een geschikte ondergrond bel dan gerust even naar één van de showrooms

Vergunning voor het bouwen van een blokhut

In sommige gevallen is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een blokhut. Dit is vooral van toepassing bij hele grote- of hoge blokhutten. 

Blokhut met overkapping inclusief montage

De prijzen voor blokhutten met overkapping zijn bij ons altijd inclusief montage. De prijzen voor de verschillende afmetingen vindt u bij de omschrijving van de modellen. Uiteraard zijn afwijkende maten altijd mogelijk. We produceren de blokhutten in onze eigen fabriek en zijn daarom erg flexibel. 

Wij ontwerpen en bouwen houten blokhutten volledig op maat!

Blokhutten zijn er in diverse soorten, maten en uitvoeringen. Een blokhut laten bouwen is daarom een goed alternatief op standaard bouwpakketten. Wij zorgen dat uw nieuwe blokhut helemaal aan uw wensen voldoet. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, kleur en afwerking. En natuurlijk bepaalt u helemaal zelf de afmeting en de vorm.

Bent u specifiek op zoek naar een blokhut met overkapping, maatwerk blokhut of een blokhut met veranda? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Vraag direct een offerte aan en krijg inzicht in wat het kost om een blokhut te laten bouwen.

Blokhut op maat laten bouwen

Bij ST Tuinhuizen kunt u helemaal naar eigen smaak en wensen een blokhut laten bouwen. Kijk rond op onze website voor de blokhutten uit ons standaard assortiment. Als u een blokhut wilt laten bouwen, dan kunnen wij de standaard specificaties aanhouden of we passen een bestaand ontwerp geheel aan uw eigen wensen aan. Alle blokhutten kunnen op maat gemaakt worden.

In onze eigen timmerfabriek bouwen wij uw nieuwe blokhut voor een scherpe prijs van bijzonder sterk materiaal. Dit alles zonder extra levertijd en met minimaal 5 jaar garantie.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u benieuwd bent naar de prijs van een blokhut op maat. Zodra wij uw wensen hebben besproken kunnen wij u een indicatie geven van de kosten van een tuinhuis die op maat wordt gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een blokhut bouwen?

Een blokhut biedt een heleboel voordelen:

  • Praktisch gezien is het voor veel doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan opslagruimte voor de fiets en tuinspullen, of een klein atelier of buitenruimte. Ook zijn er veel mensen die hun klusruimte in de tuin maken. Kortom: ruimte tekort in huis, of ruimte gewenst in de tuin? Dan is het tijd om een blokhut te gaan bouwen of te laten bouwen.
  • Naast praktisch is het ook esthetisch: door de kleur van hout en de unieke vorm voegt het altijd wat toe aan het groen van de planten of het grijs bruin van beton of steen.
  • Standaard maten sluiten soms niet optimaal aan bij jouw situatie, waardoor er krapte of juist teveel ruimte ontstaat. Met een op maat gemaakt tuinhuisje past alles precies en bent u bovendien ook nog eens uniek en origineel: niemand heeft dezelfde houten blokhut!

Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend, er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Eindeloze opties....

Tuinhuis of overkapping volledig naar úw wensen

Wilt u een uniek tuinhuis of een luxe overkapping laten bouwen en monteren? Dat kan! Geef uw wensen door en wij maken het voor u.

Op hellende daken worden standaard daksingels gemonteerd. Platte daken worden afgewerkt met EPDM dakbedekking. Optioneel kunt U kiezen voor een andere dakbedekking. Bijvoorbeeld metalen panplaten of beton dakpannen. Lees meer...

Bij het samenstellen van Uw tuinhuis kunt u kiezen uit acht soorten deuren, en zeven soorten vaste ramen. Alle deuren en ramen kunnen in zowel geïmpregneerd vuren als meranti hout worden uitgevoerd. Lees meer...

De fundering is in de prijs inbegrepen. De ondergrond mag een zandbed of een vlakke straatwerk vloer zijn. Lees meer….

Alle tuinhuisjes kunnen geïsoleerd geleverd worden. In het frame van onze geïsoleerde tuinhuisjes zit een PS-isolatie (Tempex) van 5 centimeter dik. Daar overheen worden een OSB plaat van 15 millimeter dik geplaatst. Samen zorgt dit voor optimale isolatie. 

Alle tuinhuisjes worden met een houten skelet gemaakt. Dit zorgt voor een stevig geheel en is eenvoudig te isoleren. Standaard wordt zowel het frame als de bekleding uitgevoerd in geïmpregneerd vurenhout. Naar Uw wens kunnen er andere houtsoorten gebruikt worden. Lees meer...

Optioneel kunt U kiezen voor een OSB vloer of een planken vloer. Een OSB vloerplaat is dezelfde plaat als de dakplaat. Een planken vloer heeft hetzelfde aanzicht als de binnenkant van de wanden. Lees meer….

Optioneel kunnen wij aan elk hellend dak een zinken bakgoot of een zinken mastgoot monteren. Standaard voorzien van een pvc regenpijp. Optioneel ook leverbaar met een zinken regenpijp.

Tuinhuis laten bouwen naar keuze

Doordat wij alle tuinhuisjes zelf fabriceren, heeft u heel veel keuzevrijheid om een tuinhuis op maat te laten maken.

Onze tuinhuisjes zijn altijd volledig op uw wensen afgestemd en wij verzorgen tevens de montage bij u op locatie.

U geeft aan wat uw wensen zijn en wij zullen voor u uw tuinhuis op maat afleveren zoals u dat graag ziet.

 

Wat voor tuinhuis wilt u laten bouwen?

De standaard tuinhuis modellen vindt u terug op onze website. Interesse in maatwerk? Stuur uw ontwerp in of neem contact op.

 

Tuinhuis laten bouwen? Kom langs in de showroom

Kom inspiratie opdoen in één van onze showrooms in Waalwijk of Wijchen. Hier kunt u alle materialen, modellen en dak soorten op uw gemak bekijken. Uiteraard adviseren we u ook graag.

 

Vraag een offerte op

Wilt u een tuinhuis laten bouwen en bent u geïnteresseerd in de prijzen? Geef aan wat uw wensen zijn, dan stellen we een offerte voor u op.

Voor het op maat laten maken van tuinhuisjes berekenen wij geen extra kosten.

Tuinhuis in de showroom van Schaffer tuinhuizen

Mogelijkheden zien & bespreken?

Laat u inspireren en informeren in de showroom!

Onze showrooms zijn enkel op afspraak te bezoeken.

U bent van harte welkom voor een adviesgesprek.

Heeft u al ideeën? Stuur uw schets toe voor een vrijblijvende info over prijs/mogelijkheden.

Bunschoten1

Over Schaffer-Theunissen tuinhuizen:

Ruim 30 jaar toonaangevend in houten tuinhuizen, prieeltjes, schuurtjes, carports en houten garages. Voor elke tuin hebben wij een prachtig tuinhuis in het assortiment. Bij ons kunt u kiezen uit tuinhuisjes uit de standaard collectie, maar ook voor een maatwerk huis.

Alles op maat zonder kosten:

Maatwerk zonder extra levertijd 

3 jaar garantie op montage

Prijs inc. montage + aflevering

Prijs inc. plaatsing

Prijs inc. betonrandfundering

Showrooms Wijchen & Waalwijk