Het schilderen van uw tuinhuis kan om verschillende redenen nodig zijn. Enerzijds is het nodig om uw tuinhuis periodiek van een schilderbeurt te voorzien, wanneer deze niet op een speciale manier bewerkt is.

In plaats van deze dan te schilderen, kunt u er ook voor kiezen om uw tuinhuis te impregneren. Het resultaat? Het hout krijgt altijd een bruine of groenige kleur. Het is dus maar net waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Aan de andere kant kunt u er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om uw tuinhuis van een ander kleurtje te voorzien. Dit kan het geval zijn wanneer u bijvoorbeeld de inrichting van uw tuin op de schop gooit of uw tuinhuis juist een ander doel gaat dienen.

Als u besluit om uw tuinhuis te gaan schilderen, is het aan te raden om rekening te houden met onderstaande tips.

 

De voorbereiding

Alles valt of staat met een goede voorbereiding, zo ook het schilderen van uw tuinhuis. Dat begint bij het kiezen voor de juiste verf of beits. En de juiste is verf of beits die weerbestendig is.

Het klopt dat dit over het algemeen vaak de duurdere variant is, maar dan bent u wel verzekerd van de kwaliteit.

  • Is het hout gedeeltelijk of helemaal afgeschilferd? Dan is het belangrijk om deze oude verflaag te verwijderen. Dit kan met behulp van een afbijtmiddel of het afbranden van de verflaag. Reinig uw tuinhuis daarna met synthetische thinner.
  • Is er geen sprake van afbladderende verf, maar is het houtwerk al wel behandeld met een beits? Ontvet deze dan met verdund ammoniakwater.
  • Bij beide vormen is het erg belangrijk dat het hout, voordat u begint met schilderen, schoon, stof- en vetvrij en droog is.
  • Schuur daarna het hout lichtjes op en stof af met een handborstel.

 

Het daadwerkelijke schilderen.

Na een goede voorbereiding kunt u aan de slag met het daadwerkelijke schilderen van uw tuinhuis. Het werkt het allerfijnste om uw tuinhuisje te schilderen, alvorens deze opgebouwd wordt.

Op deze manier kunt u namelijk alles meepakken zoals de kopse kanten en de zijkanten. Maar ook wanneer uw tuinhuisje al staat is schilderen natuurlijk gewoon mogelijk.

  • Het schilderen van het tuinhuis voor plaatsing kan alleen bij stapelhout tuinhuizen. Dit is een groot voordeel van onze gebouwen. Bij ons kun je namelijk ook gewoon een tuinhuis laten plaatsen en later, als je zin hebt, gaan schilderen. Vooral om het op kleur te brengen.
  • Begin altijd bovenaan met het schilderen van uw tuinhuis en schilder altijd met de houtstructuur van het hout mee.
  • Strijk de verf in lange banen uit.
  • De kans is groot dat één laag niet voldoende dekkend is, houd dus rekening met een tweede laag voor een beter en mooier resultaat.
  • Het is zeer belangrijk om de deuren van Uw tuinhuis aan 2 zijden te schilderen! Dit is nodig tegen het krom trekken van de deuren.

Weet u niet goed wat de juiste verf of beits voor uw type tuinhuis is? Schroom dan niet om één van de professionals van Schaffer Tuinhuizen in te schakelen.

Wij voorzien u graag van een passend advies.