Home » Leuke inrichting van uw tuinhuisje

We zijn het er allemaal over eens: tuinhuisjes worden over het algemeen vooral gebruikt als opslagruimte. En daar is ook helemaal niets mis mee. Maar in de meeste huishoudens is de kans wel groot dat het tuinhuis op den duur een groot rommelhok wordt, in plaats van een netjes geordende opslag. Wat kan hieraan gedaan worden? Wat volgens ons bij elk tuinhuis loont is een opbergzolder. Hierop kunt u bijvoorbeeld seizoensartikelen zoals tuinkussens en tuingereedschap opslaan. Dit scheelt in ieder geval de nodige ruimte, waardoor u uw tuinhuisje ten volle kunt benutten.

En doordat wij in onze tuinhuizen altijd werken met een balkenframe, heeft u genoeg stabiliteit om hier kasten en schappen aan op te hangen. Naast een zolder zorgt ook dit weer voor een meer opgeruimd en geordend tuinhuis.

Maar naast de standaard opslagruimte is een tuinhuisje nog op veel meer manieren in te richten.

 

Tuinkamer als verlengstuk van uw woning

Wanneer het gaat om een dubbelwandig geïsoleerd tuinhuis met een houten vloer, kunt u er ook voor kiezen om hier een laminaatvloer in te (laten) leggen. Op deze manier kunt u van uw tuinhuis een waar verlengstuk van uw woning maken, een zogenaamde tuinkamer. Met een laminaatvloer krijgt uw tuinkamer direct een warmere uitstraling.

 

Een tuinhuis als gastenverblijf

Een groter tuinhuis, ook wel bekend als een soort bijgebouw, kan ook perfect dienen als gastenverblijf. Een gastenverblijf is ideaal wanneer u bijvoorbeeld besluit om uw eigen ouders ‘in huis’ te nemen of uw kinderen ‘op kamers’ gaan. Zo heeft u uw geliefden dichtbij u en toch dat belangrijke stukje privacy. Ook voor mensen die een groot perceel hebben en hier anderen graag van mee willen laten genieten is een tuinhuis als gastenverblijf een optie. Wanneer u dan kiest voor het laten plaatsen van binnenwanden, dienen deze direct als afscheiding voor bijvoorbeeld een kleine badkamer of een apart toilet.

 

Een tuinhuis als thuiswerkplek

Met ‘Het Nieuwe Werken’ van tegenwoordig is het helemaal niet vreemd meer dat u de mogelijkheid heeft om thuis te werken. Maar ook met thuiswerken is het erg belangrijk dat u hier de rust en ruimte voor heeft. Elke week één of meerdere dagen aan de keukentafel werken, terwijl het gezinsleven ook gewoon doorgaat, is haast onmogelijk. Het inrichten van uw tuinhuisje als thuiswerkplek is dan de perfecte oplossing. Met een tuinkantoor heeft u de rust waarnaar u op zoek bent en de natuur erg dichtbij.

Heeft u nog andere leuke, inspirerende of aparte ideeën om uw tuinhuisje in te richten? Deel het dan vooral met onze lezers en met ons!