Home » Het isoleren van uw tuinhuis

Het isoleren van de woning is één van de normaalste zaken van de wereld, maar waarom worden tuinhuisjes dan eigenlijk nooit geïsoleerd? Een geïsoleerd tuinhuis brengt namelijk vele voordelen met zich mee zoals:

  • Een geïsoleerd tuinhuis is een goedkope, losstaande ruimte, welke voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om in te klussen, het uitoefenen van een hobby of als speelkamer voor de kinderen.
  • Maar ook tuingereedschap, dierenvoeding en eventuele planten welke opgeslagen liggen in uw tuinhuis gaat veel langer mee in een geïsoleerd tuinhuis. De winterse omstandigheden en temperaturen onder nul hebben dan namelijk geen enkele invloed meer.

 

Nieuw of bestaand tuinhuis

Het isoleren van een tuinhuis is niet alleen mogelijk wanneer u een nieuw tuinhuis gaat of laat plaatsen. Nee ook een bestaand tuinhuis kan geïsoleerd worden. Let er wel op dat één van de belangrijkste isolatievormen vloerisolatie is en dat dit eigenlijk tijdens de opbouw van het tuinhuis aangebracht wordt. Eventueel kunt u er bij een bestaand tuinhuis voor kiezen om boven op de vloerplaat te isoleren. De wanden en het dak van uw tuinhuis isoleert u langs de binnenkant, dus of u nu een bestaand of een nieuw tuinhuisje heeft: bij beide vormen is isolatie mogelijk.

Het grote voordeel van wanneer u een nieuw tuinhuisje bij Schaffer aanschaft, is dat montage altijd in de prijs inbegrepen zit. Schroom dus niet en laat vooral weten wanneer u geïnteresseerd bent in een geïsoleerd tuinhuis, want dit kunnen wij altijd voor u realiseren.

 

Houtskeletbouw of stapelhout blokhut

Het isoleren van een tuinhuis is heel simpel wanneer deze opgebouwd is uit houtskeletbouw. Alle tuinhuisjes van Schaffer Tuinhuizen worden op deze manier gemaakt. Wanneer het om een stapelhout blokhut gaat, wordt dit moeilijker. Bij stapelhout blokhutten steken de planken op de hoeken namelijk door en is er geen sprake van een frame aan de binnenkant. Een stapelhout blokhut heeft alleen een wat dikkere wandplank.

Aan de binnenkant van een houtskeletbouw tuinhuis is een frame van meestal 7 cm dik te zien. In dit frame kan een harde isolatie zoals tempex, PS schuim of PUR platen worden verwerkt van ongeveer 5 cm dik. De genoemde isolatietypen kunnen tegen vocht. En tempex en PUR isolatie hebben daarnaast ook een goede isolatiewaarde. In combinatie met een luchtspouw van ongeveer 2 cm is uw tuinhuis prima geïsoleerd.

Wilt u meer weten over het isoleren van uw tuinhuis of kunt u de hulp van een professional goed gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.