Home » De trends op het gebied van tuinhuizen
Veranderingen, trends en ontwikkelingen vinden op elk gebied plaats, dus ook op tuinhuisgebied. En wij van Schäffer Tuinhuizen zijn natuurlijk continu op de hoogte van deze trends, die wij hieronder graag met u delen.

 

Van klassiek naar strak en modern

Waar tot drie jaar geleden veel mensen kozen voor de wat klassiekere tuinhuismodellen met veel tierlantijntjes, wordt het de laatste jaren juist veel populairder om voor de wat strakkere en moderne modellen te kiezen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het veelvuldig toepassen van platte daken, ramen en deuren zonder sierroeden, strakke boeilijsten en zo min mogelijk aankleding in de vorm van bloembakken. Het grote voordeel van deze verschuiving is dat dit soort tuinhuizen in zowel klassieke als moderne tuinen past.

 


Klassiek tuinhuisje

 

Een natuurlijke uitstraling

Ook op het gebied van materiaalgebruik heeft er een lichte verandering plaats gevonden. Geïmpregneerd vurenhout is en blijft nog steeds verreweg de meest gebruikte materiaalsoort. Maar waar voorheen ook canexel en trespa/rockpanel gebruikt werden, wordt dit tegenwoordig juist gezien als een vorm van kunststof gevelbekleding die nep oogt. De kwaliteit is prima, maar een tuinhuis van deze materialen doet erg koud en kil aan.

Het laatste jaar ligt de focus juist meer op die natuurlijke uitstraling. In dit plaatje komt geïmpregneerd vuren nog steeds goed tot haar recht, maar ook douglas hout is erg in opkomst. Douglas hout is én goed te verwerken in een moderne, strakke tuin én oogt toch natuurlijk en warm.

 


Douglas overkapping zwart

 

Variëren qua inrichting

Waar een tuinhuis in de meeste huishoudens enkel en alleen benut wordt als opslagruimte voor bijvoorbeeld fietsen, tuinmeubilair en tuingereedschap, zijn de mogelijkheden om uw tuinhuis te gebruiken vele malen groter. Hoe u deze inrichting tot stand kunt brengen is helemaal afhankelijk van uw gezinssamenstelling en behoeften. Bent u bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer of werkt u vaak thuis? Dan kunt u ervoor kiezen om in plaats van aan de keukentafel te werken, uw tuinhuis als thuiswerkplek in te richten. Maar ook voor mensen die een hobby beoefenen die veel ruimte en tijd vergt, is het tuinhuisje geschikt. Het grote voordeel is dan namelijk dat u de ruimte heeft en dat die ruimte niet voor iets anders gebruikt hoeft te worden, zodat u niet altijd alles helemaal op hoeft te ruimen, omdat de keukentafel bijvoorbeeld ’s avonds met het eten weer gebruikt moet worden.

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen hun lol niet op met een tuinhuis. Richt deze in als speelkamer. U zult merken dat, doordat het tuinhuisje in de tuin staat, uw kinderen ook veel meer buiten zijn dan wanneer ze in huis achter de (spel)computer zitten.

Wij denken graag met u en uw tuinhuiswensen mee.